Tuesday, December 1, 2015

Művészetet ajándékba !

Először is kívánok Mindnyájatoknak békés adventi időszakot és izgalmas készülődést! Nálunk, a galériában is elkészült az ünnepi dekoráció, melyet idén elegánsan visszafogott stílusban, meleg föld-színekkel és szikrázó téli tónusokkal állítottunk össze. A selymes barna díszek, a havas tájat imitáló törtfehér, a matt aranyló gömbök ünnepélyes keretet adnak a batikképeknek anélkül, hogy átvennék tőlük a főszerepet és az utcáról nézve egyesek dekorációs boltnak vélnék a galériát... A vidám hangulatú kirakatrendezés alatt mi magunk is rádöbbentünk, hogy jaj, mindjárt itt az ünnep és mi még "sehogy sem állunk..."





Több tucatnyi karácsonyi ajándékozási dilemma tapasztalatából leszűrve állítom, hogy a jól eltalált meglepetés csakis értékét megőrző és a legmélyebb érzelmeinket megérintő dolog lehet... Vagyis olyan valami, amire titkon a megajándékozott személy is vágyik, de különböző okokból - lehet ez anyagi, vagy bátorságbeli korlát - mégsem jut el odáig, hogy megvegye magának. Olyan dolog, amin nem fog az idő és az aktuális divat, azaz nem kerül a szekrény mélyére vagy a padlás-zúgba azért, mert hordhatatlanná vagy nevetségessé válik...és legfőképp legyen olyan érték, mely nem csak a célszemélynél pendít érzelmi húrokat, hanem lehetőleg az egész család élvezi a "hasznát",a szépségét. Kevés ilyen ajándékot ismerek, de a művészeti értékkel bíró tárgyak - festmények, szobrok, dísztárgyak - mindenképpen ebbe a kategóriába tartoznak!



Erről számolnak be vevőim is, akik magukat, vagy szeretteiket ajándékozták meg a batikképeimmel, melyek azóta otthonaikat, személyes tereiket, irodáikat díszítik, s ahányszor csak rájuk pillantanak, máris jóleső belső utazásra indulnak általuk...
Ezért arra gondoltam, hogy az én adventi ajándékom minden kedves vásárlómnak az, hogy:
- ajándékozási kedveteket erősítve 15 % kedvezményt adok minden festményemből, melyek árához természetesen a jól kiválasztott keret is hozzá tartozik!
-ha megtetszett egyik képem, de a karácsonyi kiadások megterhelnek, akár részletfizetési lehetőséget is biztosítok a rugalmasabb vásárlásért!
-terveim szerint karácsonyig elkészülnek azok a digitális, számozott sorszámú művészi nyomatok, melyek színeiben hű másolatai az eredeti batikjaimnak, de áruk jóval alacsonyabb.


Végül egy rendhagyó ajándék ötlet azoknak, aki nem csak képet, de élményt és tudást is ajándékoznának szeretteiknek: várok mindenkit arra a személyes hangulatú batik-worshopra, melynek során műhelyemben bárki elkészítheti saját textilképét vagy batikkal díszített táskáját! Ha a december 7-i alkalom betelt, tavasszal megismételjük!  Az egész napos alkalom ára anyagköltséggel: 15.ezer Ft, az előleg befizetésével már biztosított a részvétel.



Remélem sikerült megkönnyíteni az ajándékozást! Egész adventi időszakban szívesen látlak Titeket a galériában és a blog olvasói között. Köszönöm a megosztást!

  
 
  

No comments:

Post a Comment