Wednesday, February 17, 2016

Személyes találkozások

Két hír egy posztban, azt sem tudom, melyikkel kezdjem... Mindkettő a személyes találkozás varázsáról szól, melyben gyakran van részem és általuk nagyon szerencsésnek mondhatom magam. Mert a közvetlen emberi kapcsolatoknál, a véletlennek látszó, de legtöbbször sorsszerű találkozásoknál kevés jobb dolog létezik! Ilyenek a galériámban és a kézműves vásárokban adódó, vagy a workshopok és az Indonéz kultúrális napok alkalmával történő egymásra találások, melyekről most szólnék pár szót.

 Pár hete, egy esős-borongós januári napon ismét megélénkült az élet kis házi műhelyemben. Az immár másodszor megrendezett indonéz batik workshopra azok érkeztek, akik az első, decemberi alkalomra már nem fértek be, hisz a nagy figyelmet és némi óvatosságot igénylő technika miatt csak 4-5 főt tudok kényelmesen fogadni és figyelemmel oktatni. A négy alkotni vágyó hölgyből volt, aki kész tervvel érkezett a batikolásra, de volt, aki - saját bevallása szerint - egyáltalán nem bízott abban, hogy a "pálcikaember skiccelés" szintjéről képes lesz elmozdulni és saját batikfestményt létrehozni.





Kora délutánra, mikor a festékek, az olvadt viasz és a jázmintea illata betöltötte a műhelyt, az utolsó kételkedő gondolatot is elsöpörte az a flow-élmény, mely kizárólag a jókedvvel végzett, sikerélményt nyújtó tevékenység "velejáró tünete". 



A hosszas beszámoló helyett ezúttal is magukért beszélnek a workshop képei  - megtekinthetők a galériám facebook oldalán lévő albumban - valamint álljon itt az egyik résztvevő levele, amit a műhelymunka után írt nekem és a NIA-s lányoknak:
"Drága Lányok! Szeretném megosztani Veletek egy nagyon kellemes napomat és azt a néhány képet ami akkor készült. Fantasztikusan derűs,  alkotó  napot tölthettünk a workshop alkalmával  Nanával egy undok, esős napon-J Bepillantást nyerhettünk nemcsak csodálatos otthonába, hanem az indonéz batikolás gyakorlatába , sőt, saját  alkotásainkkal térhettünk haza. Ahhoz képest, hogy egy  pálcika ember is kemény munka nekem, egész elfogadható lett az eredmény-J. Valami varázslat történt? Lehet… Ha Ti is szeretnétek ilyen élményeket, figyeljétek a blogját és a meghívókat, mert ÉRDEMES!!!!Ha tehetitek nevezzetek be a workshopra.
 Puszi Nektek: Kati" 
 Különleges találkozások azok az alkalmak is, amikor kilépve szokott közegemből vándorútra indulnak képeim és magam is elkísérem őket. Most egy távoli országba, Indonéziába invitállak titeket úgy, hogy csak néhány kerületnyi távolságot kell utaznotok... Újra Indonéz kultúrális nap lesz Budapesten és ismét meghívott vendégként találkozhattok velem!

 A gazdag programhoz - melyben hagyományos és modern táncbemutatók, gasztronómia, batik workshop, filmvetítés, sőt gamelán zenei koncert is lesz - jómagam a festményeimel járulok hozzá. A személyes tárlatvezetés mellett egy beszélgetés keretében beszámolok indonéz utazásaimról, az ott átélt élményeimről és a batiktechnika titkairól is. Várok mindenkit február 20-án szombat délután a 12. kerületi Virányosi Művelődési Házba (Bp. Szarvas Gábor u. 8c.), az esemény részletes menetét ITT találjátok!


 A találkozásig tartsuk a kapcsolatot itt, a blogon és a facebook oldalon. Köszönöm, ha megosztjátok a hírt barátaitokkal! A legközelebbi, áprilisi batik workshopra várom a jelentkezőket!



    

No comments:

Post a Comment