Wednesday, October 7, 2015

Párizs újra vár!


Talán nem is kell magyarázni, hogy a hazai elismerésen túl egy művész életében mekkora jelentősége van egy olyan nemzetközi résztvevőkkel teli, exkluzív megmérettetésnek, mint egy párizsi művészeti seregszemle. Ahol idén, október 23-án a világ szinte minden szegletéből közel 6oo művész vonul fel a Louvre üvegpiramisa alatt, hogy szakmai-baráti kapcsolatokat építve műveiket a nagyközönség, a galériák és a műgyűjtők elé tárják.



 Immár másodszor veszek részt ebben a varázslatos hangulatú, sodró lendületű "Art Shopping" vásárban, melyen először 2o14-ben a „Museum of the Americas” (MOA) nevű művészeti szerveződés nyújtott számomra lehetőséget a megmutatkozásra itt és több kiállításán is, melyeket évente rendez amerikai, európai és ázsiai helyszíneken. 






Úgy gondolom, az tetszett meg a munkáimban a MOA alapítójának Dr. Raul M. Oyuela  argentin képzőművésznek,  (valamint Ferencz J. Réka festőművésznek, a szervezet magyarországi képviselőjének ) hogy egyedüli magyarként képviselem egy távoli kultúra, az Indonéz tradicionális batiktechnika művészetét. A következő képek a tavalyi eseményről készültek,  Raul Úr társaságában és három hazai művésszel képviseltük hazánkat.



 Talán ugyanezért választott tagjai közé az „Association for the Promotion of the Arts in Italy” (APAI) nevű szervezet is, aki az idei Louvre-beli vásárra delegálja az általa kiválasztott nemzetközi művészgárdát, köztük engem is! Részemről már lázasan zajlik a készülődés: válogatom munkáimat, melyekről a keretet levéve elő kell készítenem a repülőn történő szállításra, a biztonságos becsomagolásra. Hamarosan megmutatom azt is, mely munkákat viszek magammal és hogy zajlik a szállítás....


Tehát aki közületek van olyan kalandvágyó, hogy október 23-25-én épp a francia fővárosban jár, azt szeretettel várom egy baráti koccintásra a Louvre Carusselben, a 2o15-ös Art Shopping művészeti eseményen! 



A következő posztomban beavatlak titeket a keretezés művészetébe, mely gyakran domináns módon meghatározza munkáim hangulatát! Ha tetszik a tartalom, oszd meg barátaid között és gyere a galéria facebook oldalára! 

No comments:

Post a Comment