Thursday, October 15, 2015

Csodák útján Indonéziában

Izgalmas programra invitállak Titeket, mely esemény tartalma és hangulata igazán közel áll szívemhez és művészetemhez. Egy egész napos multikultúrális programról van szó, melynek díszvendége és témája Indonézia, ami most megnézhető, meghallgatható, sőt megkóstolható minden hazai érdeklődő számára.


Találkozzunk október 17-én szombaton, az Óbudai Kultúrális Központban - leánykori nevén a csillaghegyi művházban - a "Népek napja - Indonézia" című rendezvényen, ahol velem és batikfestményeimmel is találkozhattok. Mesélek majd saját indonéz élményeimről:  a családi utazásokról és a tradícionális indonéz batikolás titkairól, melyekkel ott találkoztam és hatnak rám máig.



A kiállításra 10-12 batikképet viszek és akit érdekel, szívesen mesélek elkészülésük körülményeiről, jelentésükről. A délután folyamán batik-tanulásra is van mód egy workshop keretében, mialatt egzotikus ízekből és fűszerekből is ízelítőt kapunk. Lesz még gamelán zenei koncert, meditációs gyakorlat, vetítéssel egybekötött úti beszámoló és kézműves vásár is. Majd kicsiknek és nagyoknak egy csodás indonéz mese - az "Esőkirály és a szépséges Jázminvirág" - is szól, az indonéz árny-bábjáték műfajában. Ezek a karcsú, díszes wayang bábok engem is megihlettek:

 A teljes programot ITT találjátok, remélem mindenki talál magának való élményt a nap folyamán.
Nekem nem ez az első alkalom, hogy egy hazai Indonéz napon, mint kiállító és oktató szerepelek, így talán elfogult vagyok az élmények kapcsán...


De mindenképpen nagyszerű dolognak tartom, hogy egy karnyújtásnyira tőlünk belekóstolhatunk a világ másik felén élő emberek kultúrájába, étkeibe, zenéjébe, hétköznapjaiba. Többek között ezekről a tapasztalataimról és szakmai múltamról is találtok infókat a minap megjelent Artnews cikkben és itt, a blogon. Köszönöm, ha megosztjátok a program hírét és ellátogattok a helyszínre!

No comments:

Post a Comment