Tuesday, August 11, 2015

Batik, az otthont teremtő művészet

Sokan kérdezitek tőlem, miként mutatnak nagyméretű, keretezett batikképeim, amikor a galéria falairól  különböző stílusú otthonokba kerülnek a vásárlóim jóvoltából. Ahelyett, hogy elkezdeném saját munkáimat dícsérni, beszéljenek helyettem a fényképek, melyek nyomon követték néhány batikom utazását a kiállításról vevőim lakásaiba. Ha megengeditek, elsőként egy példát hoznék saját enteriőrjeimből, hisz a képek általában nálunk debütálnak, sőt gyakran cserélődnek is szobáink falán. Blogom legelső posztja a mi otthonunkról szólt, ahol a nappaliban még nem szerepelt az a batikkép, mely a mostani posztot megnyitja. A hangulati különbséget ti is láthatjátok!
S most következzenek a Ti fotóitok különböző stílusú enteriőrökből, bennük a batik-munkáimmal: 
- A "Kukulkán születése" c. maja kép Szentendrére költözött. Egy modern lakás fedett teraszát varázsolja egzotikus hangulatú lugassá. Jól illik színeihez a természetes fa burkolat, az élénk zöld párnák, a rattan bútorok és persze a gyönyörűen burjánzó kert:


A "Madarak" c. batikom szintén egy szentendrei otthon falát díszíti a mázas cserépkályha és a a rusztikus könyvespolc társaságában:


Az "Együtt" c. képem Dunaszegen él tovább egy 6 tagú család egzotikus elemekkel fűszerezett modern otthonában.  A bőrbútor, az élénk textilek, az antikolt fal és padlóburkolat valamint a marokkói lámpák jó környezetet adnak az alapvetően földszínekkel készült aranyló batik köré.Ez a képem a "Balinéz táncosnő éjjel" címet viseli és Telkiben lakik, kifejezetten polgári/modern vonalú bútorok között. A markáns tónusú kép jó társakra lelt a sötét bőrbútorok és antik darabok társaságában:


Ha tetszett a poszt és szívesen kipróbálnád a batikot saját otthonodban is, keress meg és kérj tanácsot személyesen a galériámban, vagy emailben. Ha megmutatod szobád fotóját, szívesen segítek kiválasztani az oda illő batikképet. Eddigi vásárlóimat pedig arra buzdítom, hogy bombázzanak további enteriőr fotókkal. Mert jó látni, hogy a batik valódi otthont teremt!! Köszönjük a megosztást!


 
No comments:

Post a Comment