Friday, July 29, 2016

Mindenhol jó, de otthon....

Ahogy azt már észrevehettétek, mi egy kalandozós, folyton mozgásban lévő család vagyunk. Rengeteg élményt gyűjtünk utazásaink során, legyen az bel-vagy külföld. Ám ez a poszt most itthon, minálunk született. Mert szinte ki sem mozdulva a házból (melyet már bemutattam nektek egy posztban), mégis van miről mesélnem. Szeretjük az otthonunkat, melybe rengeteg ötletet, munkát, energiát pakoltunk...és azt tapasztaljuk, hogy ez a kreatív miliő másokra is pozitív hatással van!



Az idei júliusi ifjúsági batiktábor képeiről is látszik, hogy mennyire oldott, vidám, inspiráló hangulatú napok voltak ezek...  A reggeli körbeszélgetés és játék alkalmával vezetett meditációt tartottam, az ebédszünetben a Bükkös patak partján játszottunk. Cseppet sem bántam, hogy gyerekek lepték el a házat és az udvart, gyakran talpalatnyi szabad helyet sem hagyva. Mert a lényeg az, hogy ismét csodás művek születtek és biztos vagyok benne, hogy néhány kis művészjelölt életében maradandó útravalót jelent ez az együttlét...









 Ezért nem csak a kicsiket, de a batikolást megtanulni vágyó felnőtteket is várom az augusztusi workshopra, ahol még akad néhány hely! Várom a jelentkezést emailben vagy face-üzenetben. De ha inkább élveznétek az augusztusi nyaralást, szeptembertől is tervezek alkalmakat... 
Otthonunk néha fergeteges házibulik helyszíne, hisz remek barátainkkal gyarkan tartunk vidám összejöveteleket, amikor elfelejtjük, hogy felnőttek és szülők vagyunk. Pár napja rendeztük az "Istenek és Istennők" c. beöltözős partynkat, ahol a feladatot komolyan is vettük, jelmezekben és étkekben egyaránt: 



A július második fele sem telhetett el kultúra nélkül. A Szépművészeti Múzeumban a Modigliani tárlaton jártunk, melyet ajánlok mindenkinek megtekintésre októberig.A nagyszabású kiállítás szobrokon, festményeken és rajzokon mutatja be az olasz mester életművének főbb korszakait, melyből nekem a rá oly jellemző érzékeny női portrék és aktok tetszettek leginkább. 

Ahogy azt már olvastátok a blogon, nem győzöm dícsérni városkánk, Szentendre kutúrális programjait, melyekből mi júliusban, a Teátrum szervezésében megnéztük a "Párterápia" c. előadást, sőt a Budapest Jazz Orchestra koncertjén is ott mulattunk. Nagyszerű érzés, hogy ki sem léptünk itthonról és alig bírom befejezni ezt a posztot a sok élménytől... gyertek, csatlakozzatok a galéria közösségéhez, ahol további híreim várnak! Szép nyarat mindenkinek!

 

No comments:

Post a Comment